GYIK

Új weboldalt tervez, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá?

Egy új honlap felállítása hatalmas munka, rengeteg idő és természetesen pénz. A siker sajnos még akkor sem garantált, ha tekintélyes összegeket invesztáltunk a honlapba, de kimaradnak azok a lényeges elemek, amik segítségével a weboldal igazán felhasználóbarát lehet. Rengeteg pénzt megspórolhat, ha tudatosan vág neki a honlaptervezésnek. A WebMa szakértői segítenek megtenni az első lépéseket.

Csak személyesen konzultálhatok a WebMa-val?

Természetesen nem. Szakértőink rugalmasan rendelkezésre állnak telefonon és Skype-on is. Fontos, hogy ezekben az esetekben is legyen előre egyeztetett időpontunk.

A Google első pozícióikban jelenik meg az oldalam. Érdemes AdWords-ben is hirdetnem?

Abszolút! Az emberek nagy része ugyanis nincs tisztában azzal, hogy keresőoldal tetején fizetett hirdetések jelennek meg, ugyanúgy viszonyul hozzájuk, mint az organikus találatokhoz. Emiatt hiába első egy oldal az organikus találatok között, ha van felette 3 fizetett hirdetés, akkor olyan mintha csak a 4. pozícióban jelenne meg az oldal.

Ügynökséggel vagy saját belső marketingessel dolgozzak?

Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Talán a legjobb megoldást, ha a kettőt egyensúlyban tartjuk, bizonyos tevékenységeket kiszervezünk pl. AdWords, SEO, design, Analytics, míg másokat mint saját honlapunkra szakmai szövegek, blogcikkek írását mindenképp érdemes házon belül, saját tapasztalatainkra és tudásunkra támaszkodva elvégezni.

Hogyan válasszam ki a kompetens online marketingest?

Online marketing stratégiánk sikere nagy-nagy mértékben attól függ, hogy milyen kezekben van az online marketingre szánt büdzsénk. Egy kompetetens személyben tökéletesen megbízhatunk, viszont könnyen szerezhetünk rossz tapasztalatokat, ha nem az alkalmas kollégát válasszuk. A WebMa segít a kiválasztásban, több éves tapasztalatunknak köszönhetően már néhány kérdés alapján fel tudjuk mérni, hogy ki mennyire kompetens a témában.

Hogyan válasszam ki a megfelelő ügynökséget?
Az online marketing piacon nagyon könnyen szerezhetünk kellemetlen tapasztalatokat az ügynökségekkel. Sajnos be kell látni, hogy ezen a területen több olyan ügynökség, “guru” is tevékenykedik, akik egyszerűen irreális teljesítéseket kínálnak, gyanúsan alacsony áron. Ezeknek a csábító ajánlatoknak sajnos könnyen be lehet dőlni, viszont hosszú távon jóval nagyobb lesz a ráfizetés, mintha egy olyan ügynökséget választottunk volna, akik bár magasabb árakon, de magas minőségű szolgáltatást nyújtanak. Sok éves tapasztalatunknak köszönhetően néhány egyszerű kérdés után már képesek vagyunk eldönteni, hogy egy ügynökség mennyire kompetens a témában. Vegye igénybe online marketing beszállító kiválasztására vonatkozó tanácsadásunkat, és győződjön meg arról, hogy marketingköltségvetése jó kezekben van.
Miért bízzam az AdWords kezelését profikra?

A profi AdWords-kampány kezelést azoknak ajánljuk, akik legalább 100.000 forintos havi büdzsével dolgoznak. Az online és analitikus marketing napjainkban olyan gyorsan változik, hogy gyakorlatilag csak azok tudják naprakészen tartani tudásukat, akik hivatásszerűen foglalkoznak ezzel.

Érdemes weboldalam keresőoptimalizálásával szakértőket megbízni, amikor a webmesterem is meg tudja csinálni?

A SEO az utóbbi években valódi tudományággá nőtte ki magát, ezért csak és kizárólag szakértőkkel érdemes együtt dolgozni a témában. A keresőoptimalizálás nem csak azt jelenti, hogy jó pozíciót érünk el a keresőkben, hanem sokkal inkább azt, hogy a számunkra üzletileg releváns felhasználók igényeit kielégítsük, teljesen függetlenül attól, hogy milyen eszközön keresnek, milyen típusú információk után érdeklődnek.

Miért bízzam az Analytics felállítását szakemberekre, amikor ezt az eszközt teljesen ingyen is használhatom?

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a megfelelő mérés mindennek az alapja a digitális világban. Felelős üzleti döntéseket csak a releváns adatok ismeretében hozhatunk. Az Analytics egy az egyben olyan adatokkal szolgál, amik közvetlenül befolyásolhatják online marketing döntéseinket. De csak abban az esetben, ha helyes mérési beállításokat alkalamazunk. Ha nem tudjuk, hogy mit kell, vagy csak egyszerűen rosszul mérünk, akkor csupa használhatatlan adatunk lesz, amik könnyedén rossz irányba terelhetik üzleti döntéseink. Mindenképp bízzuk szakértőre az Analytics felállítássát, ez egy olyan befektetés, ami hosszú távon hatványozottan megtérül.

Marketing tanácsadás

LÁSSA ÁT MAGAS SZINTEN IS AZ ONLINE MARKETING ÖSSZEFÜGGÉSEIT

Online marketing tanácsadás, hogy az online költés ne csak tanulópénz legyen!


Kapcsolat